Szolgáltatások

Légy Te is aktív!

Jogi tanácsadás

Előre figyelmeztetünk, mikor fontos, hogy nagyon figyelj, mit írsz alá. A státusztörvény életbeléptetése óta nem először fordul elő, hogy olyan trükkös, homályos, nehezen értelmezhetető jogi dokumentumokat tolnak egyik percről a másikra az oktatásban dolgozók orra alá, amelyeket nagyítóval, betűről-betűre, vesszőről vesszőre értelmezünk, mielőtt állásfoglalásunkat és ajánlásainkat közzé tennénk. 

A PDSZ jogi tanácsadó szolgáltatása egy olyan kiváltságos lehetőség, amely segíti a pedagógusokat az esetleges jogi és munkajogi kihívások kezelésében. A jogi tanácsadás célja, hogy a pedagógusoknak segítséget nyújtson a jogi folyamatok megértésében, és biztosítsa, hogy a munkajogaik és jogos érdekeik megfelelően érvényesüljenek.

A PDSZ jogi tanácsadói magasan képzett szakemberek, akik mélyreható ismeretekkel rendelkeznek az oktatási és munkajogi területeken. Tagjainknak lehetőségük van személyes konzultációkra, telefonos vagy online jogi tanácsadásra, ahol a jogi szakértők segítenek az egyes esetekben és kérdésekben.

Ez a szolgáltatás nemcsak a pedagógusok jogi biztonságérzetét erősíti, hanem hozzájárul a jogi esélyegyenlőséghez is. A PDSZ elkötelezett abban, hogy biztosítsa, hogy minden pedagógus tisztában legyen jogaival és a munkajogi szabályozással, valamint felkészült legyen az esetleges vitás helyzetek kezelésére. A jogi tanácsadás révén a PDSZ együttműködik tagjaival az igazságosság és méltányosság érdekében, biztosítva, hogy minden pedagógus méltó módon élvezhesse jogait és védelmet kapjon szükség esetén.

Jogi képviselet

Levontak a béredből? Kifizetetlen túlmunkára köteleztek?  Megfélemlítenek, zsarolnak, személyiségi jogaidat sértő lépésre kényszerítenek? Nem tehetik, miközben megteszik! Te pedig azt teheted, hogy jelzed nekünk, összegyűjtöd az eset összes dokumentációját és segítséget kérsz tőlünk. Persze ehhez előbb be kell lépned a PDSZ-be. Az ingyenes jogi képviseletet a tagdíjakból tudjuk fedezni, ami havonta kb egy normál éttermi menünek az ára. Ha nem vagy tagunk, éves tagdíjunk minimum tízszeres ügyvédi költségével kalkulálhatsz.

A PDSZ Jogi Képviseleti Szolgáltatása a pedagógusok számára nyújtott elsőosztályú jogi védelmet biztosítja. Ez a szolgáltatás a pedagógusoknak olyan esetekben nyújt segítséget, amikor jogi konfliktusok merülnek fel a munkahelyükön vagy más munkajogi kérdések kapcsán.

A PDSZ jogi képviselői magasan képzettek és járatosak az oktatási és munkajogi területeken. A jogi képviselet során a pedagógusoknak lehetőségük van személyes konzultációkra, tárgyalásokra, valamint jogi eljárások során történő teljes körű jogi képviseletre.

Ez a szolgáltatás nemcsak a pedagógusok jogi érdekeinek hatékony érvényesítését biztosítja, hanem erős jelzést küld arról, hogy a PDSZ elkötelezett a tagjai jogainak védelmében. A jogi képviseleti szolgáltatás a pedagógusokat segíti abban, hogy méltányos és igazságos feltételek mellett végezhessék munkájukat, és a munkajogi viták esetén erős jogi háttérrel rendelkezzenek.

A PDSZ jogi képviseleti szolgáltatása azért jött létre, hogy a pedagógusok a legjobb jogi segítséget kapják a munkájuk során felmerülő kihívások megoldásához, és biztosítja, hogy minden pedagógus jogainak érvényesítése során teljes körű jogi támogatásban részesüljön.

Ágazati képviselet

A Belügyminisztériumba lassan olyan, mintha haza jánánk, annyira sok sztrájktárgyaláson vagyunk már túl. A Státusztörvény szó megszületése óta több tucat egyeztetésen voltunk, amelyeknek látható eredményei is vannak. A tanárbéremelés koncepciójában mutatkozik meg:  az illetményemelés céljából biztosítandó támogatást a fenntartók csak a pedagógusok személyi juttatására fordíthatják, továbbá, hogy a fenntartók az illetményemelés fedezetére kapott többlettámogatást a pedagógusok után kifizetett személyi juttatások, adók és járulékok arányában adják át a fenntartott köznevelési intézményeiknek.

A PDSZ ágazati képviseletünkkel célunk, hogy az ágazati képviselet révén még hatékonyabban és célzottabban szolgáljuk ki a pedagógusok érdekeit és szükségleteit.

Az ágazati képviseletünk kiterjed a különböző oktatási szektorokra, beleértve az óvodákat, általános és középiskolákat, valamint a szakképzést is. A szolgáltatás célja a pedagógusok szorosabb kapcsolattartása az adott ágazati kihívásokkal és változásokkal, valamint a szakszervezet segítségével való hatékonyabb érdekérvényesítés.

Az ágazati képviseleti szolgáltatás során a PDSZ szakemberei rendszeres konzultációkat tartanak, ahol az adott oktatási ágazatban dolgozó pedagógusok észrevételeiket és javaslataikat megoszthatják. Emellett a PDSZ képviselői részt vesznek az ágazati szakmai fórumokon, és aktívan részt vesznek az ágazati döntéshozatalban, hogy biztosítsák a pedagógusok érdekeinek hatékony és folyamatos képviseletét.

Az ágazati képviseleti szolgáltatás a pedagógusoknak olyan platformot biztosít, ahol az ágazati sajátosságokra és kihívásokra koncentrálhatnak, és ahol a PDSZ szakértői közvetlenül foglalkozhatnak az ágazati kérdésekkel. Ennek eredményeként a pedagógusok még hatékonyabban élhetik meg a szakszervezeti tagság előnyeit és érdekérvényesítési lehetőségeit az oktatási ágazatban.

Naprakész tájékoztatás

A PDSZ naprakész tájékoztatási szolgáltatása a pedagógusokat mindig aktuális információkkal látja el a szakszervezeti élet és az oktatási terület fontos eseményeiről. Ez a szolgáltatás a pedagógusok számára naprakész és releváns információkat biztosít, hogy mindig tisztában legyenek a legfrissebb fejleményekkel.

A naprakész tájékoztatás számos formában valósul meg, beleértve az e-mail hírleveleket, online platformokon megosztott bejegyzéseket, interaktív webináriumokat és egyéb digitális eszközöket. A PDSZ arra törekszik, hogy a pedagógusok minden szükséges információhoz gyorsan és könnyedén hozzáférhessenek, és részesüljenek az aktuális oktatási és munkajogi témákról szóló pontos és megbízható tájékoztatásban.

A naprakész tájékoztatás segít a pedagógusoknak abban, hogy szakmailag is felkészültek legyenek, és hatékonyan reagálhassanak az esetleges változásokra és kihívásokra az oktatási szektorban. A PDSZ a pedagógusok megbízható forrásaként szolgál, amely mindig első kézből származó és naprakész információkkal láttatja el a tagságot, ezzel erősítve a pedagógusok érdekérvényesítési és szakszervezeti tevékenységét.

Személyre szabott figyelem

Előre figyelmeztetünk, mikor fontos, hogy nagyon figyelj, mit írsz alá. A státusztörvény életbeléptetése óta nem először fordul elő, hogy olyan trükkös, homályos, nehezen értelmezhetető jogi dokumentumokat tolnak egyik percről a másikra az oktatásban dolgozók orra alá, amelyeket nagyítóval, betűről-betűre, vesszőről vesszőre értelmezünk, mielőtt állásfoglalásunkat és ajánlásainkat közzé tennénk. Kövessétek oldalainkat és legyetek képben!

A PDSZ jogi tanácsadási zzolgáltatása egy olyan kiváltságos lehetőség, amely segíti a pedagógusokat az esetleges jogi és munkajogi kihívások kezelésében. A jogi tanácsadás célja, hogy a pedagógusoknak segítséget nyújtson a jogi folyamatok megértésében, és biztosítsa, hogy a munkajogaik és jogos érdekeik megfelelően érvényesüljenek.

A PDSZ jogi tanácsadói magasan képzett szakemberek, akik mélyreható ismeretekkel rendelkeznek az oktatási és munkajogi területeken. Tagjainknak lehetőségük van személyes konzultációkra, telefonos vagy online jogi tanácsadásra, ahol a jogi szakértők segítenek az egyes esetekben és kérdésekben.

Ez a szolgáltatás nemcsak a pedagógusok jogi biztonságérzetét erősíti, hanem hozzájárul a jogi esélyegyenlőséghez is. A PDSZ elkötelezett abban, hogy biztosítsa, hogy minden pedagógus tisztában legyen jogaival és a munkajogi szabályozással, valamint felkészült legyen az esetleges vitás helyzetek kezelésére. A jogi tanácsadás révén a PDSZ együttműködik tagjaival az igazságosság és méltányosság érdekében, biztosítva, hogy minden pedagógus méltó módon élvezhesse jogait és védelmet kapjon szükség esetén.

Kedvezmények

A PDSZ által nyújtott kedvezmények programja egy olyan előnyrendszer, amely segít a pedagógusoknak a mindennapi költségeik csökkentésében, és értéket ad a szakszervezeti tagságnak. Célunk, hogy tagjainknak megfizethetőbbé és élvezetesebbé tegyük a mindennapjaikat, és ezen keresztül éreztessük velük a szolidaritás erejét.

MAKASZ kártya kedvezmények programunk kiterjed a kulturális eseményekre, szabadidős tevékenységekre, oktatási eszközökre és egyéb szolgáltatásokra. Partnerségeink révén lehetőséget teremtünk arra, hogy a pedagógusok speciális ajánlatokat és árengedményeket élvezhessenek, amelyek segítenek a pénztárcájukon, miközben élvezik a különféle szolgáltatásokat és kulturális élményeket.

A PDSZ kedvezmények programja nemcsak anyagi előnyöket biztosít, hanem azt is kifejezi, hogy értékeljük és köszönjük tagjainknak a szakszervezeti közösség részét. A kedvezmények a pedagógusok számára különleges lehetőséget jelentenek arra, hogy az átlagosnál élvezetesebb és gazdagabb életet éljenek, miközben a PDSZ közösségének tagjaiként részesülnek a szolgáltatások sokszínűségéből.

MAKASZ-kártya

Tudtad, hogy a PDSZ tagsági kártyád egyben MAKASZ-kártya is? És azt tudod, hogy ez milyen előnyöket jelent neked?

A MAKASZ országos vásárlói közösség, amely az általa létrehozott Kedvezménykártya Programmal lehetőséget ad tagjai számára, hogy egyetlen kártya felmutatásával több, mint ezer elfogadóhelyen azonnali kedvezményeket vehessenek igénybe.

Segélyezés

A PDSZ segélyezési programja olyan biztonsági hálót nyújt a pedagógusoknak, amely segít az esetleges nehézségek és váratlan helyzetek kezelésében. Célunk, hogy a segélyezés által hozzájáruljunk a pedagógusok anyagi biztonságához, és megkönnyítsük számukra a váratlan kihívásokkal való szembesülést.

A segélyezési program nem csupán anyagi támogatást kínál, hanem szakmai és jogi segítséget is biztosít a nehéz időszakokban. A pedagógusoknak így nemcsak anyagi stabilitást, hanem mentális és érzelmi támogatást is nyújtunk, hogy könnyebben átvészelhessék az esetleges válságokat.

A PDSZ segélyezési programja a közösség szolidaritásán és az együttműködésen alapul. Tagjaink segítségével kifejezhetik egymás iránti támogatásukat, és egy erős köteléket alkothatnak azáltal, hogy megosztják egymással a nehézségeiket és örömeiket. Ezáltal a segélyezés nemcsak egy anyagi segítségnyújtás, hanem egy közösségi érzést is teremt, amely erősíti a pedagógusokat a mindennapi kihívásokkal szemben.

Igénybe vennéd a sztrájkalapot?

Támogatnád a sztrájkalapot?

Képzések

A PDSZ által kínált képzési programok részei egy dinamikus és folyamatosan fejlődő oktatási környezetnek. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy a pedagógusokat olyan szaktudással lássuk el, amely nemcsak az egyes tanárokat, hanem az egész oktatási rendszert is erősíti.

A PDSZ által szervezett képzési események terjednek az oktatás technológiai innovációitól az osztályterembeni változásokig. Célunk, hogy a pedagógusok mindig lépést tudjanak tartani a legfrissebb oktatási trendekkel és módszerekkel, és megfeleljenek a tanulók változó igényeinek.

A képzési programjaink nemcsak szakmai fejlődést, hanem közösségépítést is elősegítenek. Interaktív és gyakorlati tanfolyamainkon a pedagógusok nemcsak elméleti tudást szereznek, hanem tapasztalatokat is cserélhetnek, és olyan eszközöket kapnak, amelyeket azonnal alkalmazhatnak osztályaikban.

A PDSZ a képzést mint egy folyamatos tanulási utat tekinti, amely segíti a pedagógusokat abban, hogy jobb oktatást nyújtsanak, szakmai tudásukat bővítsék, és hatékonyabban kezeljék az oktatási kihívásokat. Az általunk kínált képzések a pedagógusok számára lehetőséget teremtenek a folyamatos szakmai fejlődésre, amely hozzájárul az oktatás minőségének javításához és a pedagógusok magabiztosságának növeléséhez.

Mentorálás

A PDSZ elkötelezett a pedagógusok szakmai fejlődésének támogatásában, és ennek egyik eszköze a mentorálás. Mentor programunk lehetőséget teremt a tapasztaltabb pedagógusoknak, hogy megoszthassák tudásukat és tapasztalataikat a kezdő vagy kevésbé tapasztalt kollégákkal. Ez az egyedülálló kezdeményezés hozzájárul a szakmai közösség erősítéséhez és a szakmai készségek fejlesztéséhez.

A mentorálás során a tapasztalt mentorok személyre szabott segítséget nyújtanak a mentoráltaknak az oktatási kihívások kezelésében, szakmai célok kitűzésében és szakmai útjuk kijelölésében. Ez a kölcsönös tanulási folyamat nemcsak az új kollégák számára biztosítja a szakmai növekedés lehetőségét, hanem hozzájárul a tanárközösség erősítéséhez és az iskolákban való szakmai kultúra fejlődéséhez.

A PDSZ mentorálási programja része azon számos kezdeményezésünknek, amelyek célja a pedagógusok egészének támogatása és a szakmai közösség erősítése. Hiszünk abban, hogy a mentorálás nemcsak egyénileg, hanem az egész oktatási rendszerben pozitív változásokat hozhat létre.

Üdülés

A PDSZ üdülési programja nem csupán egy kiváló lehetőség a pedagógusoknak és családtagjaiknak a pihenésre és feltöltődésre, hanem egy olyan kezdeményezés, amely értékeli és elismeri a pedagógusok áldozatos munkáját. Célunk, hogy egy megfizethető és minőségi kikapcsolódási lehetőséget teremtsünk tagjaink számára.

Az üdülési programunk Balatonalmádiban kínál üdülési lehetőséget a kikapcsolódásra tagjaink és családja számára.

Az üdülési programunk a pedagógusoknak azt az érzést kívánja nyújtani, hogy méltók a pihenésre és az élvezetekre. A minőségi kikapcsolódás segíthet abban, hogy feltöltődve térjenek vissza mindennapi teendőikhez, erőteljesebben és motiváltabban folytathassák pedagógusi munkájukat. A PDSZ üdülési lehetőségei egyúttal kifejezik az elismerésünket a pedagógusok iránt, és azt a hitünket, hogy mindannyian megérdemeljük a kikapcsolódás és pihenés időszakait az életünkben.

Közösség

A PDSZ Közösségi Programja nem csupán egy szakszervezet, hanem egy erős és összetartó közösség is. Célunk, hogy a pedagógusok számára egy olyan támogató, inspiráló és interaktív közösséget teremtsünk, ahol az egyéni és kollektív tapasztalatok megosztása, az információcserék és az együttműködés lehetőségei erősítik a pedagógusokat.

A közösségi programunk kiterjed a rendezvényekre, konferenciákra, online fórumokra és a közösségi médiára is. Az eseményeink és találkozóink lehetőséget teremtenek a pedagógusoknak az egymás iránti kölcsönös támogatásra, szakmai tapasztalatok cseréjére és az oktatási kihívások megbeszélésére.

A közösségünk nemcsak a problémák megoldására szolgál, hanem az örömök és sikerek megosztására is. Egy olyan hely, ahol a pedagógusok egymásra találnak, motiválják egymást, és erőt merítenek a közös célokért. A közösségi élmények azokat a kötelékeket erősítik, amelyek az egyes pedagógusokat és az egész oktatási szakmát összekötik.

A PDSZ Közösségi Programja nemcsak a pedagógusokat szólítja meg, hanem egy olyan élményt is kínál, ahol mindenki érezheti, hogy része egy nagyobb egésznek. A közösség ereje az egységben és a kölcsönös támogatásban rejlik, amelyek a szakmai és személyes fejlődés alapjait képezik.

PDSZ XII. Kongresszusa - 2016

Az Alapítvány adószáma: 19297921-1-42