Lépj be a PDSZ-be!

Szükségünk van egymásra!
A PDSZ EREJÉT TAGSÁGA ADJA

MIÉRT FONTOS, HOGY BELÉPJ A PDSZ-BE?

Oktatásban dolgozol és egyre kilátástalanabbnak érzed a helyzeted? Munkahelyeden rendszeressé váltak a kifizetetlen helyettesítések, az értelmetlen túlmunkák, a zsarolás, megfélemlítés és fokozódik a kétségbeesés?

NEM VAGY EGYEDÜL!

RENDSZERSZINTŰ A PROBLÉMA!

2023. július 15-től, a STÁTUSZTÖRVÉNY bevezetésével tovább csorbulnak az oktatásban dolgozók jogai! Ez ellen csak közös erővel léphetünk fel. LÉPJ BE A PDSZ-BE, mert a STÁTUSZTÖRVÉNY bevezetése után a kormány csak akkor lesz köteles egy szakszervezettel tárgyalni, ha az a tagságát illetően a foglalkoztatotti kör 10 százalékát lefedi.

1. LÉPJ BE, MERT VÉDELEMRE VAN SZÜKSÉGED!

LÉPJ BE, HA OKTATÁSBAN DOLGOZOL!

Vagy az alábbi belépési nyilatkozatot nyomtasd ki, majd kitöltve szkenneld be vagy fotózd le, és a [email protected]-ra küldd el! Kérjük, hogy utána állíts be rendszeres havi átutalást a számlavezető pénzintézetednél (számlaszámunk 11713005-20411756)!

LÉPJ BE, HA PÁRTOLÓ TAG LENNÉL!

Az oktatás problémája nemzeti ügy. Ha az oktatás nem működik, előbb-utóbb az egész társadalom összeomlik. Az oktatás helyzetének rendezéséért folytatott küzdelem közös ügy. Éppen ezért minden támogatás fontos. Fejezd ki támogatásod pártoló tagsággal!

Belépési nyilatkozat köznevelésben dolgozóknak
Belépési nyilatkozat szakképzésben dolgozóknak
Belépési nyilatkozat pártoló tagoknak

Mennyi a havi tagdíj?

Háromféle tagdíjszámítási módszer alapján háromféle tagdíj közül választhatsz:

SZÁZALÉKOS / FIX / KEDVEZMÉNYES TAGDÍJ

Százalékos tagdíj
0,8 %

A tagdíj a bruttó járandóság (megbízási díjak és egyéb pótlékok nélkül) 0,8%-a, amelyet úgy kapsz meg, hogy az ágazati szakmai pótlékkal együtt számított bruttó illetményedet (további pótlékok és megbízási díjak nélkül) megszorzod 0,008-cal és az eredményt tízesekre kerekíted.

Fix tagdíj
3 500 Ft

Ha a havi bruttó illetményed ágazati szakmai pótlékkal együtt (de megbízási díjak és további pótlékok nélkül) eléri a havi 440.000 forintot, vagy meghaladja azt: akkor tagdíjként legalább havi 3.500 forintot állíts be! Pl. bruttó 538 000 Ft havi bér esetén 3500 Ft-ot fizess.

Fix tagdíj
2 500 Ft

Ha a havi bruttó illetményed ágazati szakmai pótlékkal együtt nem éri el a havi 440.000 forintot (de megbízási díjak és további pótlékok nélkül számold!): akkor legalább havi 2.500 forint tagdíjat kell beállítani. Ha változik a béred, kérjük, hogy a tagdíj összegét is így állítsd át!

Kedvezményes tagdíj
8 004 Ft

A nyugdíjasok, GYES-en, GYED-en levő kollégáink, a gyermekgondozási szabadságon lévő tagok, a tanulók, a munkanélküliek, a hat hónapnál hosszabb ideje keresőképtelen állományban lévők számára a tagdíj egy évre a tárgyévre meghatározott minimálbér 3%-a.

Állíts be bankodnál rendszeres utalást!

Kezeld tagsági ügyeidet saját felületeden az Egyesület Online-nál!

2. ALAKÍTS CSOPORTOT INTÉZMÉNYEDBEN!

Csoportalakuló nyilatkozat
Csoportalakuló jegyzőkönyv
Csoportülés jegyzőkönyv A
Csoportülés jegyzőkönyv B

3. ALAKÍTS INTÉZMÉNYKÖZI CSOPORTOT, HA INTÉZMÉNYEDBEN EGYEDÜL VAGY!

Intézményközi csoportalakuló nyilatkozat
Intézményközi csoportalakuló jegyzőkönyv
Intézményközi csoportülés jegyzőkönyve A
Intézményközi csoportülés jegyzőkönyve B

4. TOBOROZZ PDSZ TAGOKAT!

Szerveződj - védd magad!

Zebra Szerda szervezői

De ne csak szerveződj - szervezz is!

A mai hatalom semmibe veszi az oktatásban dolgozók jogait, mindent megtesz, hogy akaratunknak ne szerezhessünk érvényt. Ez ellen hatékonyan csak erős, nagy taglétszámú szakszervezetekkel léphetünk fel.

A tagok aktív toborzása nélkülözhetetlen része a szakszervezetiségnek, erre a munkára hívunk vállalkozókat. Hozzunk létre toborzó csapatokat a tankerületek iskoláiban és óvodáiban! Keressük meg egymást, menjünk el a kerületünk intézményeibe személyesen, és győzzük meg az ott dolgozókat arról, hogy lépjenek be a PDSZ-be! Az erős szakszervezet alapvető fontosságú érdekeink megvédéséhez!

Együtt erősebbek vagyunk! Csak együtt vagyunk erősek!

Annak érdekében, hogy minél hatékonyabban tudjunk fellépni érdekeink kivívásában, illetve védelmében, szükség van arra, hogy a megfelelő pillanatokban közös fellépéssel minél nagyobb nyomást tudjunk közösen gyakorolni a döntéshozókra. Csak szervezett, az országot minél jobban átszövő hálózattal sikerülhet ezt elérni.

Hogyan kezdj hozzá?

Kérj mentorálást!

Mentor: Ongjerth Dávid

Elérhetőség: [email protected]

Mentor: Pál Alexandra

Elérhetőség: [email protected]

Olvasd el a tippeket!

A Tudástárban olvashatod tippjeinket, ha nélkülünk próbálnál meg tagtoborzásba kezdeni. Várunk csapatunkba, légy aktív!

Jelentkezz csapatunkba!

A tagtoborzásnak több szintje is van, így mindenképpen nézd meg és töltsd ki az űrlapot, írd meg, mit tudnál vállalni. Szükségünk van rád!

EGYÜTT ERŐSEBBEK VAGYUNK! CSAK EGYÜTT VAGYUNK ERŐSEK!

Ne feledd: minden veled kezdődik! Azzal, hogy nem hagyod magad többé bábuként kezelni. Azzal, hogy azt mondod: elég volt! Azzal, hogy végre teszel magadért! Minden veled kezdődik: csatlakozz hozzánk!

Az Alapítvány adószáma: 19297921-1-42