SÜRGŐS, FONTOS! – TÖLTSD KI A KÉRDŐÍVET!

Ha megkaptad a kinevezésedet vagy a munkaszerződésedet, ill. annak módosítását, okvetlenül töltsd ki a PDSZ által kiadott kérdőívet! Ez azért fontos, mert 2024. január 31-én megyünk újból a Belügyminisztériumba tárgyalni, és szembesíteni akarjuk az államtitkárt a kormányzati ígérettel. Az a célunk, hogy legalább azt mindenki kapja meg első körben, amit 2024. január 17-én megígértek nekünk.

Mi volt az ígéret?

Erről írtunk részletesen itt:

https://nedolgozzingyen.hu/2024/01/18/mindenki-kap-emelest-az-a-kerdes-hogy-tenyleg-annyit-e-amennyit-az-egyeztetesen-igertek/

Összefoglalva: Rendeletbe csak a fokozatonkénti kötelező alsó határok kerültek.

Ezek a következők:

Gyakornok: 528.800 forint

Pedagógus I.: 538.000 forint

Pedagógus II: 555.000 forint

Mesterpedagógus: 630.000 forint

Kutatótanár: 750.000 forint.

A rendeletbe foglalták még az egyetemi szintű diplomért járó 2%-os, és egyes tantárgyak tanításáért a tanároknak – és diszkriminatív módon csak a szaktanároknak – járó további 4%-ot. Ezeknek megfelelően az illetmények így alakulnának:

A pedagógus-szakképzettséggel nem rendelkezőknek Maruzsa Zoltán korábbi, halvány ígéretével szemben semmiféle emelés nem várható, de még az sem, hogy a szakképzettség vagy a ledolgozott évek alapján valamiféle előmenetel volna számukra garantált. Jelenleg egyetlen dolog biztos, hogy ilyen nincs: mindenki a garantált bérminimumot kapja, a NOKS-dolgozók garantált bérminimumot és 10%-ot (amelyből csak 7%-ot kötelező megállapítani, a 7 és 10 százalék közötti kölönbözetből a munkáltató differenciálhat). Ez gyalázat.

Mi a helyzet a szakképzésben?

Ha szakképzésben dolgozol, egy kormányhatározat csak annyit ír elő, hogy 2024. január 1-jével minden oktató munkabére érje el a legalább havi 581 680 forintot. Pölöskeiné egy konferencián még azt tette hozzá, hogy mindenki 50 ezer forint béremelést kap, a többi a teljesítményértékeléstől függ mégpedig úgy, hogy kb. 200 Ft/pont a 600 pontos rendszerben. A nem oktató munkakörben dolgozók a szakképzésben is kimaradtak a béremelésből. Nekik ugyanúgy, ahogy a köznevelési intézményekben minimum és egyúttal maximum garantált bérminimum jár. Ezt nem hagyhatjuk!

Mi a teendő?

Arról, hogy mi a teendő a kinevezések és a munkaszerződések átadásakor, online fórumban beszélgettünk dr. Molnár Péterrel, a PDSZ pécsi ügyvédjével. Ezt visszanézheted, ha rákattintasz a képre:

Összefoglaljuk röviden, hogy mi a teendő:

És ami nagyon fontos: töltsd ki a kérdőívet!

Azért töltsd ki a kérdőívet, mert adatok alapján tudunk reklamálni, ha az ígért emelést nem valósult meg. A kérdőív kitöltése pár percet igényel, teljesen anoním, de nagyon fontos ahhoz, hogy tényekkel, adatokkal tudjunk menni a 2024. január 31-ei egyeztetésre, és követelhessük, hogy mindazoknak, akik nem kapták meg a beígért béremelést, visszamenőleg korrigálják kinevezésüket, ill. munkaszerződésüket. Tovább harcolunk azokért is, akik most nem kaptak egy forint emelést sem. Ehhez adatokra van szükségünk. Osszátok meg ez a cikket, hogy január 31-éig minél több adattal rendkezzünk!

És ne feledd, nagyon fontos, hogy csatlakozz a PDSZ-hez!

MERT ÍGY TUDUNK KÉPVISELNI ÉS MEGVÉDENI. NE FELEDD: EGYÜTT ERŐSEBBEK VAGYUNK!

Hasonló cikkek

Sehogy sem jön ki a matek

A sztrájktörvény alapján kezdeményezett egyeztetés után pár héttel, 2024. május 23-án az EFOP PLUSZ Oktatási Albizottság ülésén, amelynek a PDSZ képviselője is tagja, ismét meghallgattuk a Kormány beszámolóját, ezúttal Balatoni

Tovább olvasom »

Az Alapítvány adószáma: 19297921-1-42