PDSZ: Érdekvédelem, jogvédelem, függetlenség, szolidaritás, szolgáltatás
A PDSZ sajtóközleménye
2014. november 21. 14:25, Mendrey László
Cimkék: pdsz
A Kormány – a jelek szerint - komolyan veszi vezetőjének szavait. A hírhedt tusványosi beszédben hangzott el először a miniszterelnök szájából, hogy bármi megtörténhet. S valóban. Bármi megtörténik. A PDSZ sajtóközleménye az alábbiakban folytatódik...

A sok vihart kavart pedagógus életpályamodell sarkalatos pontja volt a pedagógus bérek minimálbérhez kötése. A 326/2013-as Kormányrendelet egyértelműen rögzíti ennek kötelezettségét. Betartására a kormány kötelezettséget vállalt. Ezzel szakít a T/1794-es számot viselő Költségvetési Törvény javaslat, melynek 60. paragrafusa 101.500 Ft-hoz köti a pedagógus illetményalap vetítésének alapját, kizárva annak lehetőségét, hogy a bérrendezés – garantáltan - folyamatos és inflációkövető legyen. Egyértelművé vált, hogy a kormánynak esze ágában sincs teljesíteni vállalt kötelezettségét. 2014 őszén a szó elszáll, az írás pedig papírrongy. Legfeljebb fecni.

November 22-én a közoktatás megmentéséért demonstrálnak Budapesten. A kormányzat láthatóan nem veszi komolyan a helyzetet, továbbra is azt gondolja, bármit megtehet.

Annak érdekében, hogy a történések szabályozott körülmények között, a demokrácia játékszabályainak tiszteletben tartásával valósuljanak meg, úgy tűnik nem elegendő a tüntetéshullámot kihasználva, egy demonstráción elhangzó sokadik pusztába kiáltással jelezni elégedetlenségünket.

Akit elvakít az erő mítosza, az csak az erőből ért.

A pedagógus érdekvédelmi szervezetek súlyos felelőssége, hogy egyéni akciók helyett ismét összefogva, közös sztrájkbizottságot alakítva, ha kell a sztrájk eszközét is bevetve kényszerítsék a hatalmat a törvények és kormányrendeletek betartására.

Többször jeleztük, a PDSZ készen áll az együttműködésre!

A közös sztrájkbizottság működésének azonban feltétele, hogy a 2013. január 22-én született – a hatékony érdekvédelmet ellehetetlenítő – megállapodást, melynek betartására az aláíró szakszervezetek garanciát vállaltak, felmondják.

Elvárjuk tőlük!

Képgalériák
2019. december 24.
2019. december 01.
Cimkefelhő
Naptár
Videók
2019. május 05. 17:16
2019. április 03. 21:13