PDSZ: Érdekvédelem, jogvédelem, függetlenség, szolidaritás, szolgáltatás
Internetadó: A PDSZ sajtónyilatkozata
2014. október 26. 19:42, Mendrey László
Cimkék: pdsz
Néhány napja hazánk miniszterelnöke Európa legmodernebb iskolarendszerének létrehozását ígérte. Ezt húzza át egy mozdulattal a minisztere által bejelentett adócsomag egyik eleme, az internetadó...

Az internetadó ötlete átgondolatlan, dilettáns és súlyosan szembemegy a köznevelési törvényt megalkotók szándékával.

Átgondolatlan, mert: - nem veszi figyelembe az ismeretek bővülésének elképesztő iramát. - nem veszi figyelembe, hogy a köz- és felsőoktatásban számtalan információ kizárólag az internet segítségével elérhető. - hazánkat a késő XX. századi információs állapotból, a kora kádári időkbe taszítja vissza.

Dilettáns, mert: - az ebből az adóból beszedni tervezett összeg – a nemzetgazdaság egészét figyelembe véve – elenyésző, hatása nem kimutatható. - környezetkárosító hatásai felmérhetetlenek, az online információáramlás helyét – bizonyosan - átveszi a papíralapú adatközlés. - az ötlet kiagyalói azt gondolják, hogy az idő kereke visszafordítható. Tévednek. Még csak meg sem állítható…

Sérti a köznevelési törvény célkitűzéseit, mert: - ellehetetleníti az információhoz jutást a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok tagjai számára. - kizárja az esélyegyenlőség megvalósulását. - súlyosan korlátozza az aktuális tudományos eredmények megismerését, alkalmazását.

Követeljük, hogy az Emberi Erőforrások minisztere vesse latba befolyását az internetadó bevezetésének megakadályozása érdekében! Elvárjuk, hogy a miniszterelnök váltsa valóra ígéretét!

Budapest, 2014. október 26.

Képgalériák
2022. február 14.
2022. január 16.
Cimkefelhő
Naptár
Videók
2022. március 21. 23:10
2022. március 18. 22:48